Bel me terug

Hard porselein voor professioneel gebruik

Alle producten van Maastricht Porselein bestaan uit zogenaamd ‘hard porselein’. Van alle soorten keramiek heeft dit materiaal de meest gebruiksvriendelijke en duurzame eigenschappen. Hierdoor is hard porselein het meest geschikt voor professioneel gebruik.   

Natuurlijke grondstoffen, speciale branding

Onze hard porseleinen producten zijn samengesteld uit de hoogwaardige, natuurlijke minerale grondstoffen kaolien, veldspaat en erts.  In de eerste brandronde bakken we de geglazuurde modellen bij een ‘lage’ temperatuur van circa 900°C, zodat het halffabrikaat het glazuur goed kan opnemen. In de tweede brandronde is de temperatuur veel hoger, namelijk 1380°C. Het halffabrikaat en de glazuur smelten nu volledig samen en het product wordt bijna zo hard als diamant. Door deze methode zijn we in staat producten te maken van zeer hoge kwaliteit.

Hard porselein van Maastricht Porselein heeft duidelijke voordelen

Optimale hygiëne
Door de volledig dichte materiaalstructuur wordt er geen vocht of vuil geabsorbeerd. Hierdoor is optimale reiniging mogelijk (HACCP), zelfs wanneer het product beschadigd mocht zijn. 

Hoge stootvastheid
Door de hoge mechanische sterkte zal hard porselein niet gauw breken.

Hoge krasvastheid
Het glazuur van ons hard porselein heeft een relatief hoge krasvastheid. Dit betekent onder meer dat de producten prima zijn te combineren met kwalitatief hoogwaardig bestek. 

Vaatwasserbestendig
Ons hard porselein is zeer goed bestand tegen alkaliën en zuren. Het glazuur wordt niet aangetast door afwasmiddelen en blijft lang glanzen.

Ovenbestendig
Hard porselein heeft een lage uitzettingscoëfficiënt waardoor er nauwelijks krimp of uitzetting optreedt. Dit houdt in dat het materiaal bestand is tegen temperatuurwisselingen.  Onze producten kunnen dan ook prima tegen de temperatuurschokken zoals die optreden in ovens: deze ondergaan ze zonder te breken of te scheuren.

Magnetronbestendig
Omdat onze hard porseleinen producten niet poreus zijn en hoegenaamd niet krimpen of uitzetten, zijn ze ook zeer geschikt voor gebruik in de magnetron.   

Politietop ontvangt nieuw servies

Nederlandse Politietop gaat over op Maastricht Porselein.

lees verder

Rode Kruis

Meer dan 100 miljoen vrijwilligers wereldwijd is het Rode Kruis altijd ter plaatse.

lees verder

Akzo Nobel

Akzo Nobel de grootste verf- en coatingsproducent ter wereld.

lees verder
Ontwerp & realisatie Bloemendaal in Vorm   |   Copyright © 2012 Maastricht Porselein   |   Disclaimer